Cumartesi, Ağustos 07, 2010

Erkeklere ne yeter ki?

1-1,5 sene önce tesadüfen tanıştığım bir arkadaşım bana dün kamera açtı "Arkadaşımın nişanı var bak bakalım nasıl olmuşum?" diye... Onun da hastalığı benimkinden(cp)... Ama çoook çok daha iyi durumda... Bu kök hücre olayından dolayı da iyice samimi olmuştuk...

Herneyse süslenmiş püslenmiş baya da güzel olmuş, bir de çok heyecanlı falan çok şeker... Kalkıp oradan oraya koşuşturuyor falan... Dedim "Kızım sen normal yürüyorsun, herşeyin normal, beni mi kandırıyorsun? :p makyajın da normal:))" vs diye geyik yaptım ama gerçekten kusursuz yürüyor falan... Dedi ki "Zaten yürümem de bir sorun yok, yüzümde biraz kasılmalar var, bir de konuşmamda biraz bozuk, o kadar. Ama hala yetmiyor erkeklere:D"...

Düşündüm... (kendimi hiçççççç hesaba katmıyorum bile) Engelli bir kız, bu flört, birliktelik, evlilik konularında engelli erkeklerden daha şanssız galiba... Bunun nedeni de erkeklerin dış görünüşe daha çok önem vermesi olsa gerek... Düşünsenize zaten kusursuz güzellik peşindeler ki bedenen bir çok kusuru olan kızı naapsınlar? Naapsınlar? Yok saysınlar ki öyle de yapıyorlar...

Aslında merak da ediyorum, engelli olmayan bir erkek engelli bir kız için ne düşünür diye... Bu yazıyı okuyan erkekler yorumda kendileri açısından bu soruyu yanıtlasınlar lüftennn:)))

Merak ettim çoooooook:) Bekleyeceğimmmmmm:)))

11 yorum:

StummScream dedi ki...

Şimdi tamam ben de bir erkeğim ama görüşlerim pek hem cinslerimle uyuşan tipten değil hani onların adına konuşuyormuş gibi düşünmek yanlış olur bunu belirtmeliyim =)

Fiziki bir kusur olmadığı takdir de bundan kastım (vücut üzerinde 1.dereceden yanık, şekil bozukluğu gibi) neden el ya da bacağında olan engel olan kişinin güzelliğini örtsün ki?

İdeal bir güzelliğin yanı sıra daha önemli olan anlaşabilmek, düşünebilmektir. Fakat şöyle birşey vardır ki işin kafa karıştıran kısımı budur.

Tamam iyi hoşta cidden ömrün boyunca o engelli kişiye hiç yüksünmeden her istediğini yapabilecekmisin? Bu ciddi bir sorumluluktur. Göze alınması gerekir.

Adsız dedi ki...

Hayat bu,kimin başına ne geleceği belli olmaz...sağlıklı ve güzel bir insan düşünün, başına bir kaza gelse,bu kişiyi bırakıp gidermisiniz,herhalde bir kişi bukadar acımasız olamaz.

Bana göre flört,birliktelik yapan insanlar evlilik kousunda ciddi olmayan insanlardır,yani bugün seni seyiyom derler, yarın bırakıp giderler...Ben açıkçası evlilik konsunda flörtleri,birliktelikleri olmayan kişileri tercih ederim:)Seven insan azda olsa kıskanır.

Aslında evlilik karşındaki insana göre değişir; bazıları dünya güzeli aralarlar,bazıları insan olmasını yeterli bulur.Sonuçda güzellik de,sağlık da kalıcı değil.

Merak etme senide bir gün istemeye gelenler olur,öyle ben engelliyim beni istemezler,başlarına dert olurum diye düşünme,ben senin için bir engel göremiyorum,gören varsa onlara da acırım...

böğürtlenin 'ö'süüü... dedi ki...

@StummScream yine heryerdesin:p son söylediklerin benim bile aklıma gelmemişti ama tabii bu düşünce yaklaşımı genellikle erkeklerden beklenemeyecek kadar uzakkk:))

@Adsız yok yok ben merak etmiyorum da bu konu aklıma gelince yazıyım dedim:)

yaa üçüncü bir yorum vardı, Tuğba'dan... okudum, yayınlaya bastım ama yok oldu, özür dilerim :( ve kitap tavsiyen için de teşekkür ederim, merak ettim:) sevgilerrr...

StummScream dedi ki...

Hehe biraz öyle oldu galiba =P

Tabi bunların hepsi düşünülmesi gerek sonuçta ciddi birşeye karar verilecek. Yanlış anlamanı istemem ama engelinden dolayı rahatlıkla yapamıyacağın şeyler olucaktır ve her seferinde bunu hayat arkadaşının yapması bir yerden sonra seni de etkileyecek bir boyuta da gelebilir. Yaptıklarını kesinlikle senin engelinden dolayı yapıyormuş hissiyatı yaratmamalı bunun yanı sıra =)

Peki şunu merak ettim. Hiç mi kurtulma ihtimalin yokta böyle düşünüyorsun?

böğürtlenin 'ö'süüü... dedi ki...

Ya sanırım ben yanlış anlattım, bunları genel yazdım, kendim için değil...

Ama kurtulma(ki bu söz bana pek uymuyor, ölümcül bir hastalığı çağrıştırıyor. İyileşme sözü daha iyi) ihtimali konusunda tıp ilerliyor sürekli... Kesin bir tedavisi, ilacı vs yok ama her olabilecek tedaviyi deniyorum... ama iyileşme çabaları hayatımda hiçbir zaman odak noktası olmadı... ben kendimi engelli olarak görmediğim için kimse de öyle görmedi, hissettirmedi... Sadece büyüyünce biraz düşünmeye başlıyorsun:)

LoLLa dedi ki...

ayyyh inan bilmiorum anlamiorum ben hicbirini ne istiolar bilio musun bence dunya uzerinde tamamen yalniz kalmayi hakediolar !
yok hepsi diil sadece bi tane odun yalniz kalsin yeter !

ahh sinir yaptim gene :D

opucukkkler bi dolu :)

böğürtlenin 'ö'süüü... dedi ki...

:))aaa lütfen sadece seninki diil bizimkiler de yalnız kalsıııın:p

boşverrr sinirlenmeyelim, hastasınn ztnn;)[geçmiş olsuunnn)

öpücük öpücükkk mucxx

LoLLa dedi ki...

allaaam bak burdan demis hatun gecmis olsun diye yaw :D
heaa tamam ben artik burdayim bana bisi yazarsan burdan yaz ben annarim ;))

oper de giderim gulucuklerle .)

böğürtlenin 'ö'süüü... dedi ki...

:))yandann sana bir kutucuk mu açsam naapsam, "LoLLa's yorum kutucuğu":p

LoLLa dedi ki...

ahaushsuaha arada bakarim boyle kedi gibi yoklar giderim bana birakilan bisi var mi diye ;)

gulucuklerr opucuklerle .)

böğürtlenin 'ö'süüü... dedi ki...

:))bak bundan sana bşy yazmak istersem en son yazdğm postun altna yorum bırakcam:p ("anahtar paspasın altında" gibi oldu amaa:))yorulma diee mucxx)