Perşembe, Aralık 16, 2010

Oturmaya da bekleriz...

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin engelliler için düzenlediği 'Oturmaya da Bekleriz Projesi'ne birbirinden ünlü yardımsever konuklar katılıyor. Bu proje için bir araya gelen ünlü isimlerden her biri kendi özel sandalyelerini tasarladı. Akşam'da yer alan habere göre; omurilik felçlileri yararına düzenlenen bu destek amaçlı etkinlik Ataköy Plus Alışveriş Merkezi'nde 5 Ocak tarihine kadar devam edecek.

Hayat kimilerine adil davranmıyor. Her an herkesin başına gelebilecek trafik kazası ya da yüksekten düşme sonucu omurilik felcine yakalanmak an meselesi. Ömür boyu birlikte yaşamaya alışmak zorunda kalabileceğiniz bu hastalık sizi özgürce hareket etmekten alıkoyuyor. Felç nedeniyle hareket imkanı kısıtlanan engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için 'Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği' 2005 yılında 'Harekete Geç, Harekete Geçir' sloganıyla akülü tekerlekli sandalye kampanyası başlattı. Başta omurilik felçlileri olmak üzere tüm ortopedik özürlülerin tıbbi, mesleki ve sosyal sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kampanyaya ünlü isimler de katkı sundular.

İstanbul Modern Sanatlar Galerisi ile ortaklaşa hazırlanan kampanyanın ev sahipliğini ise Ataköy Plus Alışveriş Merkezi üstleniyor. Proje kapsamında tiyatro, sinema ve müzik dünyasının birbirinden ünlü isimlerinin tasarladıkları çok özel sandalyeler satışa sunulacak.

KİMLER KATILIYOR?

Proje kapsamında ahşap köy sandalyelerini tasarlayarak katkıda bulunan tiyatro, sinema ve müzik dünyasına damga vurmuş isimler arasında Cem Yılmaz, Ajda Pekkan, Hatice Gökçe, Seda Sayan, Erdem Akan, Yonca Lodi, Murat Akkoyunlu, Zerrin Tekindor, Latif Demirci, Sonay Dikkaya, Doğan Öncel, Bengü, Sezin Akbaşoğulları, Ozan Güven, Özlem Kalaycıoğlu, Ebru Akkamış, Sema Bicik, Murat Boz, Hıncal Uluç var.

İşte ünlülerin yaptığı o güzel sandalyelerrr!

İlgi çekici bir projeymişşş...

Hiç yorum yok: