Çarşamba, Aralık 22, 2010

Aklıma şey geldi...

Acaba insanların yaşadığı kat(daire), yere yaklaştıkça dışarıdaki evsiz barksız insanları, hayvanları daha çok mu düşünür olur?

Ama ya müstakil evlerde, villalarda, malikanelerde vs yaşayanlar? Onlar da daha çok düşünüp daha çok mu hatırlıyor onları?

Ya da böyle bir bağlantı yok mu, saçma mı?

Merak ettim...

7 yorum:

MERY DAIMON dedi ki...

Çok ince bir görüş yakalamışsın.. Fakirler ve zenginler diyelim.. konu uzar.. ama bu da değil tam manası ile.. bu en üst önyargı olur. Duyarlılık önemli.. görebilmek vs.

böğürtlenin 'ö'süüü... dedi ki...

Tşkler, bence de öyle... Asıl mesele sanırım daha çok "insan olmak"la ilgili...

"İnsan" derken de karşıtı olarak "hayvan" karşılığını kabul etmiyorum ben...

canan dedi ki...

Aslında biz hayvanları sevelim derken,ekolojik dengeyi de bozuyoruz..Hayvanlar bize muhtaç değiller,biz gidip aslan besleyebilirmiyiz? Ne kadar ilerlersek dünyanın ömrü okadar kısalıyor,insan ömrü bile kısaldı eski insanlar daha uzun yaşıyordu,bir yandan yapalım derken diğer yandan bozduğumuzu yıllar sonra anlıyoruz,hayvanların doğasıda bozuluyor bence..

Ayhan Çapan dedi ki...

:) ilginç bir tespit...
16yıl 10kat apartmanın zemin katında oturduk. Eski bir apartman, her yanı rutubet dairenin. Fareler duvarları delip mutfaktan çıkıyor, böcek fışkırıyor... Sel bastı da daireyi yok pahasına satıp kurtulduk kiraya geçtik... Zemin katta oturup da sokaktaki insanlara, açlara, muhtaçlara duyarsız kalmak imkansız...
Üst katlarda oturanlar biraz duyarsızlar... Sel basınca çamura basmamayı düşünen insanlar bize "ah nasıl yürüyeceğiz şimdi, ayakkabılarımız battı..." diyorlardı... Bizim ev tepe taklak olmuş... Adamın derdine bak hehe... "Yardım edeyim, sizi kucaklayıp üst kata çıkarayım" desem hemen kabul ederlerdi :)

böğürtlenin 'ö'süüü... dedi ki...

evett ya kesin kabul ederlerdi bence de:)) biz de şuan yeni bina da olsa rutubetli ve sel basar mııı diye endişelendiğimiz bir evde oturuyoruz...
tespitim de doğruymuş demek ki:) çok da saçma değilmiş:p

böğürtlenin 'ö'süüü... dedi ki...

açlıktan ve soğuktan ölmelerine engel olmak doğalarını bozuyorsa bozulsun bence @canan

Ayhan Çapan dedi ki...

@canan,
insan ömrü kısalmadı, sürekli uzamakta...
ilk insanların yeryüzünde görüldüğünde ortalama ömrü 18-20 yıl iken bugünlerde 80yıllara kadar çıktı ve daha da yükseliyor...